måndag 29 april 2013

vad håller vi på med!!

Vi promenerar , tittar i skogen på hur våren sakta låter vitsippor och träden knoppa. Tränar (om än inte i de mängder som innan så blir det lite). Jacki och Candy är nytrimmade och nybadade, m.a.o Swea kvar, hon är inte i så akut behov av trimning så vi får se när det blir av.
 Planera cockerträffen , i år har vi lyckats fixa 4 sponsorer, det har tillkommit 2 sen inbjudan skrevs, det är Royal Canin och en kille som gör hund koppel ( namn kommer). Så om inget annat så blir det en del att vinna på lotteri. Många väldigt fina priser....

Nelli kämpar på med sin övervikt och har på 4 veckor gått ner 1,2 kg. Mycket duktigt. Hon går på kontroll var vecka och mår bara bra.

Kursen jag o Swea går går framåt vi har väl avverkat halva, efter kursavslutningen så kommer jag att träna med både Swea och Jacki på måndagarnas träningsgrupp.


 Vi planerar även för kommande lördag då det blir baluns här hos oss VARFÖR??? jo VÄRLDENS BÄSTA JACKI blir 10 år, givetvis ska det firas.

Igår var det heldags träning för MARTINA EBERHART i rallydnad på klubben, jag och Jacki var där. Väldigt trevligt, både nya saker och repetion av gamla, stor vikt lades på belönings träning vilket är så himla viktigt. Inlärning av nya moment. Baklängeskedjning, så givande och kul. Martina är mycket trevlig och duktig, tog rallylydnaden till Sverige, tävlar och dömer.  God mat ingick och likaså en god eftermiddags kaka till kaffet.
Vi var 8 st med 8 olika raser.

 Jacki är väl inte den optimala hunden för en heldag.. hon gillar inte mängdträning. Visst var det pauser och vi tog själva paus när det behövdes. Jacki kan vara svår att motivera att ge allt i flera omgångar, svår att väcka ibland. Men jag är nöjd, och det jag lärde kommer jag att använda mej av i träningen av alla, givetvis.
 En sak jag vet med mej jag glömmer bort lite mellan varven, vad jo! att belöna träningsviljan, tänk det som är så VIKTIGT. Det ska bli ändring på det nu, mina töser lovar att komma ihåg detta som är A och O i vår träning.
 Har börjat fundera lite på belöningar, det är så lätt att fastna i de gamla vanliga, ska försöka hitta nya intressantare och ännu godare. Och försöka föra  lite anteckningar, som förmodligen blir som vanligt, börjar bra, slutar med inget alls

 SÅÅ nu är vi allt lite taggade och planera träna lite mer, men vi väntar till efter onsdag. För att inte snurra till det i huvudet på oss. Det vi kan nu kan vi och lägger mer energi på att dela momenten och köra in lite svagheter som sagt efter onsdag.



ha de gott till vi ses nästa gång

2 kommentarer:

  1. Kul att "höra" av er!
    Tycker det verkar som om ni har det bara bra!
    Det där med belöning känns i mitt huvud som ett mycket, OTROLIGT mycket, större område än jag tänkt på före Assar.
    Väldigt intressant att fundera på och testa är det!

    SvaraRadera
  2. Klaaart de ska va stort kalas när man har en tioårsjubilant :) ser fram mot cockerträffen de brukar vara såååå trevliga.

    SvaraRadera