lördag 9 april 2016

dagens övningar

Fick plötsligt för mej imorse att idag ska vi spåra. Vi spårade i söndags och både Swea och Soya gjorde bra spår, Swea bäst hon hittade och apporterade alla apporter. Soya spårade mycket bra men brydde sej inte lika mycket om apporterna, missade 2.

Pilar fick också prova. Andra försöket och på ett annat sätt så blev det bra

Så idag var det dags igen. Idag var det Soya som visade var apporterna var och apporterade alla!!. Soya är en smart hund har aldrig behövt lära henne apportera dem det har hon kommit på själv.
   

 Swea spårade bra men missade 2 apporter, måste lägga lite tid på att göra stor sak av de små apporterna hon har så bråttom till slutet.
                       
Provade även spåra med Pilar igen. Samma sak ena sättet ingen som helst respons. Andra, "mitt sätt" som jag fick lära när vi spårade med Newfoundlandshunden Sammi, funkar hur bra som helst. Med husse hängande i snöret var det fullt ös i spåret för att hittade den bortkomna matten.

Pilar är en glad och positiv liten tös, vi övar kontakt, som börjar likna något, och har börjat med "It's your choice" som går väl sådär.


Lite följa övningar i baklängesgång. Det är mycket saker att träna med vår Krokodil. Givetvis gör vi inte allt samtidigt inte ens allt samma dag, vi försöker lite varje dag.


Idag har vi utställningstränat, för i framtiden är tanken att Pilar ska ställas. Det är inte lätt, det svåra här är att matte är totalt oduglig på detta. Så det skulle kanske vara en bra ide' med en kurs i detta.
 Husse försökte fånga några hyfsade ögonblick, hon är inte så tålmodig vår Pilar
Pilar 12 veckor


Söta unge






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar