söndag 8 februari 2015

ett tag sen

Idag har vi spårat, OCH det var ett tag sen. Tror det var så att det gick väldigt dåligt att spåra med Soya  så vi la ner projektet. Om jag inte har helt fel för mej var det i samma veva hon blev DÖV, ja ni vet den där dövheten som många unghundar drabbas av i perioder. 
 Men med lite vila så, och dessutom har hörsel kommit tillbaka ... för det mesta.
Jag la ett kort (ca 150m) med en vinkel. Lite väl stressad med spåra.....  hyfsat ändå, känns som om jag nu även kan läsa henne bättre.
Så blev det Sweas tur, hon visste klart vad som gällde och hade väldigt bråttom ut till spåret. Ett snällt spår 1 vinkel och korsa en stig . 1 apport + slut.
 Vi värmer upp som vanligt, med förhoppning att det ska bli bra!!. Startar bra och som så ofta förr bara tågar  hon rakt förbi apporten, jäkla Swea är dom så ointressanta, Ok vi får väl jobba på det igen. Vinkeln fixade hon sen kom det svåra och komma över stigen  men efter lite vimsande hit och dit var vi på rätt köl, resten tycker jag gick bra och slutappoten hittade hon.
Jag hade lagt ett till åt Soya, hon är inte så lätt att trötta ut ibland så en runda till orkade hon.
Lite längre 200m kanske inga större lurigheter mer är att korsa en stig som gick förvånandsvärt lätt.
Nådde slutet fint, det enda som inte var SÅ bra med detta spår var, Hon var tvunga att kissa lite på fågelfjädrarna som låg i spåret!!.Aja baja Soya inte tillåtet.
Nöjda och belåtna åkte vi hem igen
 Eftermiddagen ägnade vi åt pälsvård, om nu Swea skulle få för sej att börja löpa får hon ju var snygg i håret och tovfri. Swea avslutade med en skallövning, det gillar hon och det brukar göra henne på bra humör.
Ha de gott

     

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar