söndag 30 juni 2013

Rallylydnad i Simrishamn

Hemma igen efter ett regnigt, blåsigt och kallt Simrishamn. Dagen känns lång efter frusit mesta tiden.
 Men vi nådde vårt mål!
 Det var Sweas 3:e start i rallylydnad.  Lite oroligt var jag då en envis svala flög runt om planen mesta tiden, och Swea är en ganska normal fågel hund och visade stort intresse. Hon är en hund som gillar att snusa i backen, men det kan jag hantera och få hennes uppmärksamhet igen. Däremot denna envisa fågel, det var lite svårt emellan varven att få Swea att fokusera på oss.

 Trots allt och trots att jag kanske inte riktigt var nöjd med vår insats, så hör här vi fick 89p och därmed 3,e godkända resultat i rallylydnad nybörjare och då uppflyttad till fortsättningsklass.
 -1 p för bristande samarbete och det var fåglar som satt på staketet framför oss. -10 för fel utfört moment, JAG glömde ett sitt, förbaskat skit..................
 Om jag inte har fel för mej var det 3 på förstaplats och de vann på 99p.
 Det var denna dagen och kanske lär jag mer så småningom att göra vad som står på skylten.....

 Gucci mår bra, äter bättre av sin mat. Klart att hon är trött. hon är 3 cm större om bröstkorgen än förra söndagen. Magen har flyttat längre bak. Det är jobbigt att gå så det blir små rundor i långsamt tempo.
 Imorgon tar vi in valplådan.

 Nu är vi alla trötta Swea har jobbat, jag har frusit och resten av familjen har skött hemmet och fixat mat till oss.

 Nu blir det (nog) inga tävlingar på ett tag, tror  att vi kan fixa fortsättningklass, men nu är det Gucci och valpar som kommer i första hand.
 Givetvis fortsätter vi vår träning som vanligt lite till.

   NU hopppas vi på lite sol och något varmare än de 11-12 grader termometern visat idag.

  En bra dag på er!

torsdag 27 juni 2013

spår

Ikväll har Jacki och Swea spårat.
Swea gjorde ett mycket bra spår, hittade massor av saker och apporter. Att sen matte missade en markering, jag fattade inte vad hon menade... HUR kan jag?!!! hon tittade på mej flera ggr gick runt och sen gick vidare. Lite låg och inte lika motiverad, men vad konstigt hitta saker och inte bli belönad och en matte som fattar ingenting. Hon kom igen efter lite uppmuntran, och markerade resten av sakerna och då förstod jag henne. Stackars Swea med en så kass matte, nu får det bli lite skärpning.
 Jacki travade på i spåret och undersökte ett hål, hade jag inte stoppat henne  hade hon säkert kröpit ner i gången. Hon missade en apport annars ganska hyfsat.

Lite Gucci rapport: Nu är det 50 dygn sen första parningen.
  Hon äter bättre, mat menar jag då för godis är inga problem. Maten slinker ner riktigt bra nu och det lämnas inget till Swea som gärna diskar hennes skål.
 Jag får massor av motion, då Gucci inte kan gå våra rundor som är mellan 5-7 km långa, så delas gänget och det blir en kortare tur också. Mina 3 får turas om att gå med Gucci, så vi har löst den biten. Gucci hänger med men det går lite långsamt och ibland hittas det godsaker i form av hjortskit och diverse sorters skit.. ATT det kan va så gott...

 Idag har jag även gått en runda på jakt efter kantareller och hittade skapligt många,  det blir nog en tur i andra riktningen i morgon eller i helgen.

tisdag 25 juni 2013

Avslöjandet!

Kommer ni ihåg den här snygga killen
Han träffade jag i Hässleholm på utställningen. Men sanningen är att jag hade träffat honom tidigare, jodå så ligger det till.
 I samma veva som vi hade vår cockerträff så hade vi även besök av en liten tös här. Anledningen till besöket var att besöka den trevlige killen som heter Merry Cocktails Moray, mer om honom kan ni läsa här  merrycocktails.se .
 En otroligt snygg och trevlig kille som jag kikat på många gånger, och blev än mer förtjust i honom när jag tidigt i våras såg honom på utställningen i Malmö.

Tösen den handlar om
såg ut så här vid 1½ års ålder
så här nånting nu

 och så här privat med familjen



Och vem är hon nu, jo en syster till  denna fröken


ingen annan än självaste Frida




 En tös från Jackis andra kull

 Ovan Mamma Jacki och Gucci.

 Jag fick ett erbjudande jag inte kunde motstå: att få låna Gucci för en kull valpar!  Valet av hane var inte så svårt, lite påhejad av Jackis uppfödare som även hon gillar honom och visste vad jag tycker om honom. Så på den vägen är det.
 Gucci väger idag 15,1 kg   ( tror husse sa att hon brukar ligga runt 13,5)
59 cm om bröstkorgen och 53 i midjemått.
Hon tycker det är lite jobbig och tungt
Vilar gärna på golvet inte allt för långt ifrån oss eller kylskåpet. Är matfixerad men tyvärr mest efter godsaker, torrfodret är mindre intressant, men med lite muta slinker det ner.

Vecka 28 är födslen beräknad till. Och valplådan har vi börjat förbereda.




 

Vi avrundar med ett familjefoto
Här har vi töserna från Drömflocken samlade!


Som ett ps så skötte sej jacki och Swea superbra på träningen igår.  På söndag åker jag och Swea till Simrishamn för att tävla.ds






 








lördag 22 juni 2013

ett eller annat........

Uppvuxen i en liten by där skogen var full av bär och svamp så har man plockat ett ellet annat

 Vi gjorde en liten utfärd idag och hittade ett gammalt grustag som var fullt av
ser ni vad det är
var man än satt foten

så fanns dom

Har aldrig sett så många





Tyvärr hade vi inget att plocka i.

Imorgon får vi besök och hit kommer någon som stannar ett tag framöver.

     En trevlig kväll önskar vi er


tisdag 18 juni 2013

Återfunnen

Nu är ordningen återställd här hemma, för ett tag, sonen är hemkommen. Det verkar som om resan varit bra och de har sett massor.

I lördags var det utställning  på Tollarps brukshundklubb.  Fint väder på lördagen då den inofficiella var och lite mindre bra på söndagen.
Med på lördagen var den här söta tösen
Vem är det om inte vår Frida, Drömflockens Black Magic, givetvis var matte och hennes handler också med. Och hennes helt egna hejarklack. 

Idag har jag tagit ett tag i Candys päls, inte så himla lurvig men dock ändå lite att plocka och tassar som behövdes klippas.

 
Söta Candy, liksom sin mamma lite grå om nosen, hon blev faktiskt 7 år i maj.

Jacki och Swea tränar på måndagar på klubben och förra måndagen var dom superduktiga. Igår lite mindre duktiga, MEN så glada och possitiva till att träna. Det är så roligt att träna när dom är på ett så strålande humör. Jacki sprallig och med lite ändringar gick vi en avancerad bana. Ja nån högerhandling har vi inte tränat, så det hoppade vi över. Det viktigaste är trots allt att Jacki hade kul.

 Swea fick också prova den svåra banan, inte högerhandling här heller, det kommer vi till så småningom. Swea är lättare att "styra" hon lyssnar och läser mitt kroppspråk mer än Jacki. Även hon var riktigt toppad och tyckte att det hände för lite saker. När hon är på det humöret testar hon allt. Så nästan 4 roliga timmar tillbringade vi på klubben igår kväll. Rolig träning och trevliga människor så rinner tiden iväg.

 Har även fått  en sjal färdig ser så här ut
Och så här i närbild, ser ni vad mönstret är?
Det är bara att gissa. I alla fall så gillar jag de lila nyanserna mycket, men det är inte jag som ska ha den. Utan jag tänkte ge den till..................




 Idag har jag återfunnit en försvunnen grytlapp!!!!!!!

Just nu har jag fullt upp att virka nya grytlappar. Och VEM har fixat det?

 Det blir lite långt mellan uppdateringarna, kanske händer det inte så mycket nu, MEN med lite tur blir det mer lite längre fram.

En bra kväll på er

torsdag 6 juni 2013

RLD N

Idag begav vi oss till Hörby för att tävla rallylydnad. Gubben tog i som sjutton och följde med, det har aldrig hänt!!

Vi kom i god tid
Gick banvandring
Som ni ser en flock djupt koncentrerade förare som ska memorera banan. Jag har blivit bättre på det och lyckades lära mej den, gick "bara" 3 varv.  Nåväl jag hann inte fler innan det blev dags.
 Nr 18 hade Jacki, och det var inte den mest uppmärksamma Jacki jag hade fått med. Jag var inte så jättenöjd med henne. Det fanns fåglar, svarta räliga fåglar överallt, och min fågelhund var nästan inte kontaktbar. Nåväl bättre tur nästa gång!
 Swea nr 23 hon är ju mycket lättare, mer energi, lyssnar bättre och tror aldrig hon ens såg fåglarna för att vi har bättre kontakt helt enkelt.
Med vår prestation var jag nöjd.
 Prisutdelningen kom snabbt och där stod jag och väntade med Jacki i kopplet helt övertygad om att vi var långt bak. När domaren då säjer " nu över till de som blev godkända" YES!! Jacki blev nr 8 med 79p. SÅ nu kan Jacki titulera sej
 SV VCH LP1 LP2 RLD N BRIGHT DREAM'S BLACK IS BLACK
nu ska vi träna för fortsättningsklass, vilket vi redan har börjat med så smått. En start till hösten kan kanske bli aktuellt.
 Swea blev delad 2:a med 97 p!! Och det stör mej vansinnigt mycket att det var rena förarfel, -3p för att Sweas kassa matte tar ETT för kort steg!!!!
 Vi var hemma ganska fort och då anmälde jag Swea till Simrishamn den 30/6. Hon har ju bara varit ute 2 ggr och behöver en godkänd tävling till innnan fortsättningsklass.


 Vi hann hem och var med på uppvisningen i byn. Jag och Swea var med och visade rallylydnad och det är ett annat kapitel, DÅ GUBBEN: MIN MAMMA, SYSTER OCH HENNES DOTTER satt i tältet och tittade och vem visste inte det!! Helt klart hade Swecia full koll på det och det var dit hon ville
 Gubben hittade hur man filmar med kameran så här kommer en film med Sweas runda ( han hade inte fått kläm på det när Jacki gick (synd)

FAST jag kan inte lägga in den, får prova senare

 en bra dag på er alla